Skip to main content

Essensterapi

“Det sidder stadig i kroppen”, siger vi om de chok, vi har fået i livet.

Min udlægning af “chok” er, at jeg i øjeblikket ikke tror, jeg kan klare mig – at jeg f.eks. ikke er dygtig nok. Hvis oplevelsen ikke umiddelbart slipper, lukker jeg efterfølgende af for dele af mig, der relaterer sig til oplevelse. Jeg lærer mig selv strategier, som jeg hjælper mig igennem på trods. Oplevelsen sætter sig som følelsesmæssig begrænsning, fysisk spænding eller anden stressrelateret ubalance i kroppen.

Mit perspektiv er, at skabe bevidsthed om kroppens signaler og gå ‘med’ den og forstå.

I kontakt med dig selv

I det øjeblik, du føler dig nærværende og tilstede med dig selv og din fysiske krop, indfinder roen sig.

Både den fysiske og den følelsesforløsende behandling viser dig, hvor dejligt det er at være i kontakt med dig selv.

Er du interesseret i min udlægning af, hvad spændinger, uro og begrænsende overbevisninger kommer af, kan du se mit foredrag her: Sådan arbejder terapeuten med det, der er svært

Gå til bookingsiden

Hej Karin.
Det du gjorde for mig/ved mig har virket hele ugen. Jeg føler mig stærk som en okse. Jeg er mig! Min appetit på mad er fuldstændig normal. Jeg sover godt. Har ikke stress. Føler mig ovenpå begivenhederne.
Tusind tak!
– Sms fra Erik 53 år en uge efter Chok Releaseterapi.

Hvad skal jeg vælge?

Under vores samtale finder vi ud af, hvordan jeg hjælper dig bedst.
Min forståelse af, hvordan kroppen og psyken hænger sammen, og reagerer hinandens mekanismer, er med, uanset hvilken behandlingsform vi vælger, men for overblikkets skyld, deler jeg mine beskrivelser op.

Kropsterapi

Uden at jeg her skal lægge mig fast på, hvad der vil være rigtigt for dig, vil valget sandsynligvis være kropsterapi, hvis du kommer med en massiv hovedpine, rygsmerter eller på anden måde føler dig presset. Der vil du nemlig mærke kroppen slappe af og balancere sig, uden andre krav til dig end at tage imod. Når presset lettes, bliver der plads til klarhed og optimisme, som er forudsætning for heling.

Psykosomatisk Traumeterapi

(eller METAsundhed), leder os fra det fysiske symptom ind til de følelser, der ligger bag. Kroppen signalerer, når vi finder det “rigtige”, og derpå forløser vi det med Chok Release metoden. Vi er altså ikke ude i at gætte os frem, men arbejder naturligvis kun med det, du mærker, du har siddende i dig.

Chok, tanker og overbevisninger

En tredje mulighed er, at du kommer med et følelsesmæssigt problem, som vi går i dybden med.

Når vi er pressede, er det naturligt at tankerne kredser om de ydre omstændigheder: “Hvis bare jeg ikke havde sagt ja til det”, “hvis jeg skal få det godt, skal jeg skilles, sige op eller…” eller “det får jeg aldrig råd til…” Du oplever sikkert også, at andre har 87 meninger om, hvad du skal gøre, mens du selv ikke kan mærke det, og er bange for at tage forkerte beslutninger.
Samtidig kan det være ret ensidigt kun at have sig selv som sparringspartner. Det er i sig selv helende og oplarende at sætte ord på sin følelser.

Mit fokus er at hjælpe dig med at finde ind til de sider af dig selv, der rent faktisk føler sig stærk nok og værdifuld  nok til ikke længere at lade sig presse af omstændighederne.
Jeg siger gerne, at det er langt bedre for alle, at handle på sin situation ud fra et roligt sted, fremfor der hvor du bare vil væk fra det hele.

Og, det er det Essensterapi handler om – at hjælpe dig hjem i din kerne.

Smerte og velvære er kropslig

Det er kroppen, der fortæller dig, om du har det godt eller skidt, og det kan vi ikke tale os fra eller til – det skal vi arbejde med via kroppen.

Læs også om Kropsterapi og Chok Release

Jeg kan desuden anbefale at lytte til lydfilen:
Hvordan ved jeg om jeg har chok siddende? 

Gå til bookingsiden