Skip to main content

Kropsterapi

Kranio Sakral Terapi og Psykomotorisk Terapi

Det rette valg, når du søger hjælp til kæbespændinger, hovedpine, ryg- bækkenproblemer m.v. hos en erfaren og professionel behandler.

Kranio Sakral og Psykomotorisk Terapi er to afspændingsmetoder, der komplementerer hinanden ved, at den ene arbejder dybt omkring centralnervesystemet, mens den anden behandler muskel-bindevævssystemet.

Hvad er Kranio Sakral Terapi?

Denne metode kan med sin blide og præcise tilgang til nervesystemet og kroppens væv have en overraskende god effekt på både almindelige og atypiske gener og symptomer i kroppen.

Kranio Sakral Terapi er kendt som den mest nænsomme og effektive behandlingsform af hjernerystelse, piskesmæld og andre former for hovedpine og nakkeproblemer. Symptomerne opstår på grund af spændinger i vævet og fejlstillinger i leddene. Det kan være forårsaget af nylige hændelser, men også gamle og for længst glemte skader, kan give symptomer med mange års forsinkelse. Mentale udfordringer kan også få vævet til at spænde op som et naturligt følelsesmæssigt forsvar. Den beroligende og balancerende effekt af behandlingen skaber dermed også et følelsesmæssigt overskud.

Jeg praktiserer den såkaldte biomekaniske kranio sakral terapi, som afspænder hinder, led, knogler og bindevæv omkring centralnervesystemet. Derved optimeres pumpefunktionen af hjerne- og rygmarvsvæsken, og nerve- og blodforsyningen reguleres.

Hvad kan Kranio Sakral Terapi?

Det særlige ved behandlingen er, at jeg med mine hænder “lytter” til kroppens bevægelser, og arbejder således “indefra” med de specialiserede teknikker, og med respekt for kroppens ressourcer, støtter  jeg den i at regulere sig selv.

Der findes mange systemer i kroppen, som alle er afhængige af balancen i centralnervesystemet, herunder hormon- og organsystemerne. Symptomer som slap mavemund, refluks og spændinger i spiserøret er bl.a. noget jeg hjælper mange klienter med at regulere, men fordøjelsen er ofte også en del af symptombilledet, som vi arbejder med.

Hvad kan den Psykomotoriske Terapi?

Med den Psykomotoriske Terapi, binder jeg behandlingen sammen til en helhed. Jeg kommer omkring alle muskelgrupper og får dermed et overblik over kroppens spændingsmønster, som både kan bestå af over- og underspændte områder, som min opgave er at balancere.

Fysiske øvelser i træning, stræk og afspænding er desuden mit fagområde, lige såvel som mindfulness og visualiseringsøvelser er det.

Har du spørgsmål til, hvordan jeg eventuelt kan hjælpe dig med netop dit problem, er du velkommen til at ringe til mig på mobil: 6141 9593, eller sende en sikker mail her: Skriv til Karin her

 

Kropsterapi (KST/Afspænding)

Siden 1996 har jeg været fuldtidsbeskæftiget som Psykomotorisk Terapeut, DAP. Siden 2006 har jeg implementeret Kranio Sakral Terapien i mit behandlingsflow.

Ro, tid og nærvær er højt prioriteret. Oplevelsen af tryghed, helhed og samling af kroppen er basis for, at modstand og stress kan lægge sig, og heling kan begynde.

Book tid til Kropsterapi (KST/afspænding)

Lidt historie

Kranio Sakral Terapi har sin oprindelse for over 120 år år siden.
Den er udviklet af læger og behandlingen har historisk set været forbeholdt dem at udføre i almen lægepraksis.
Det gled imidlertid ud i takt med at det blev nemmere og mindre tidskrævende at udskrive medicin til patienterne. Heldigvis overlevede metoden, og har siden 1970’erne været undervist til alle med interesse for ”hands on” behandling.

Afspændingspædagogikken blev udviklet i 1940’erne med ønsket om at nuancere forståelsen af sammenhængen mellem krop, psyke og samfund. Igennem historien har der været flere private statsanerkendte skoler.

I dag er uddannelsen en del af UCC og vi har fået den internationale titel: Psykomotorisk Terapeut