Kropsterapi

Kranio Sakral Terapi og Psykomotorisk Terapi

Velbehag og ro i kroppen er fornemmelser, der styrker tillid og håb om, at kroppen kan få det godt igen.

Behandlingen nedsætter stress- og alarmresponsen, når kroppens strukturer afbalanceres.

En forståelsesmodel

Forestil dig, at der findes flere lag af spænding.
Nogle spændinger er direkte affødt af følelsesmæssige temaer (chok). Andre opstår for at undertrykke og fortrænge ubehaget fra chokket.

Nogle spændinger stikker ikke særligt dybt og slipper let, andre bliver der så længe, der er noget i dig, der kan trigges.

Der er uanet mange informationer i dit kropslige spændingsmønster.
Når vi sætter dem i sammenhæng med METAsundhed og Chok Release, går vi fra det fysiske ind og afdækker, hvilke ubearbejdede oplevelser (chok), der har startet ubalancen. Når Chokket slipper, slipper den fysiske ubalance også.

Find tid i kalenderen

Kranio Sakral Terapi

Denne blide, og meget præcise kropsbehandling har sigte på at regulere de strukturer, der omgiver centralnervesystemet. (Kranie, rygsøjle, korsben, hinder og væske).
KST har været en kolossal øjenåbner for mig.
Ikke alene har jeg med den lært, at jeg ikke behøver at mose og mase kroppen igennem for at få effekt. Nej, tværtimod er mine behandlinger så vellykkede, fordi jeg har skruet ned for tempo og kræfter.
Jeg ”lytter” til vævet og mærker kroppens mikrobevægelser.

Min indføling til dig skærpes – jeg støtter dig på din vej hjem til dig selv.

Psykomotorisk terapi/ Afspændingspædagogik

Den afspændingspædagogiske behandlingsmetode er grundlaget for mine behandlinger. Det er en enestående måde at mærke din krop på, når jeg med blide tryk og stræk arbejder din krop igennem så muskel-bindevævet kan balancere sig.
Du kommer mærker kroppen sende behagelige signaler, som varme og afspænding, fremfor spænding, smerte og ubehag. Tilgangen og flowet i behandlingen harmonerer perfekt med KST.

Lidt historie

Kranio Sakral Terapi har sin oprindelse for over 120 år år siden.
Den er udviklet af læger og behandlingen har historisk set været forbeholdt dem at udføre i almen lægepraksis.
Det gled imidlertid ud i takt med at det blev nemmere og mindre tidskrævende at udskrive medicin til patienterne. Heldigvis overlevede metoden, og har siden 1970’erne været undervist til alle med interesse for ”hands on” behandling.

Afspændingspædagogikken blev udviklet i 1940’erne med ønsket om at nuancere forståelsen af sammenhængen mellem krop, psyke og samfund. Igennem historien har der været flere private statsanerkendte skoler.

I dag er uddannelsen en del af UCC og vi har fået den internationale titel: Psykomotorisk Terapeut