Skip to main content

Kropsterapi

Kranio Sakral Terapi og Psykomotorisk Terapi

Den kropsterapeutiske behandling er det naturlige valg, når du har fysiske symptomer, der fylder.

Hvilken behandling er bedst?

“Den, du vælger” har jeg lyst til at sige.

Jeg giver dig selvfølgelig et bud på, hvilken type behandling jeg mener, jeg bedst kan hjælpe dig i mål med. Vi finder ud af det sammen, for det skal naturligvis give mening for dig.

Den manuelle behandling er en kombination af mine to effektive og virkelig behagelige kropsterapeutiske metoder:

Kranio Sakral og Psykomotorik.

Det her er det bedste i verden!
Alle skulle komme og få sådan en behandling af dig, Karin
Lyder det fra en klient.

Fysiske symptomer

Jeg behandler mange forskellige problematikker.
Jeg har beskrevet nogle af dem under ‘symptomer’ i menuen.

Døjer du med noget, som du er usikker på er noget, jeg kan hjælpe dig med, må du endelig føle dig fri til at ringe eller skrive til mig.

Jeg arbejder konkret og mårettet på at lette dig for dine symptomer. Samtidig sænker behandlingen stressniveauet generelt i dit nervesystem. Det giver ro i tankerne til at fornyet overblik mod til at træffe gode beslutninger for dig selv.

Den kloge krop

Hvis vores kropslige reaktioner var rationelle, og kunne styres bevidst fra hovedet, ville vi ikke have brug for hjælp.

Kroppen ved selv, hvad den skal for at finde balance, så min opgave er at skabe plads og tillid til at den kan gøre det.

Hvis vi på forhånd har en idé om, hvad den rigtige forståelse for et problem er, går vi glip af den viden, som ligger i kroppen og ikke nødvendigvis stemmer overens med det, vi ‘tror vi ved’.

Jeg tror, mine gode resultater beror på, at jeg undgår at forcere bestemte resultater af behandlingen. Jeg benytter mine teknikker for specifikke problematikker og overlader det derfra til kroppen selv at regulere sig. Nogle gange er der ressourcer til store reguleringer under én behandling, andre gange har kroppen brug for små skridt i den rigtige retning for ikke at vælte og glide tilbage i forsvarsposition.

Fysisk og psykisk spænding

Jeg er vidende om, at kroppens spændinger er afspejlninger af følelsesmæssige konflikter. Det respekterer jeg i mit arbejde, så jeg undgår at presse på og overskride grænser, du ikke er parat til.

Følelserne bag spændingerne

Forløsning af følelsesmæssige konflikter, der har sammenhæng med de fysiske spændinger, er den mest effektive metode, jeg til dato har tilføjet min behandling.
Jeg ved, at det kan synes ‘langt ude’ for mange, men ikke desto mindre oplever jeg, at de fleste gerne vil arbejde videre med det, når de hører om det.

Det mest utrolige er, at jeg faktisk IKKE fik hovedpine, og jeg mærkede INTET til muskelspændingerne ved min menstruation 2 uger efter 1. session.
Sara

Når vi skaber balance fysisk, skaber vi samtidig velvære psykisk.

Kroppen følger med, når vi skaber balance psykisk, fordi den ikke længere skal opretholde et forsvar overfor alt det, du har følt dig utilpas med.

Er du åben for at lade din følelsesmæssige og fysiske proces gå hånd i hånd, vil jeg elske at støtte dig. (Læs om Chok Release terapi her)

Værd at vide inden booking
Find tid i kalenderen

Kranio Sakral Terapi

Denne blide, og meget præcise kropsbehandling har sigte på at regulere de strukturer, der omgiver centralnervesystemet. (Kranie, rygsøjle, korsben, hinder og væske).
KST har været en kolossal øjenåbner for mig.
Ikke alene har jeg med den lært, at jeg ikke behøver at mose og mase kroppen igennem for at få effekt. Nej, tværtimod er mine behandlinger så vellykkede, fordi jeg har skruet ned for tempo og kræfter.

Tillid er alfa og omega

Det er min opgave at skabe tryghed.

Som du ved foregår de allerfleste processer i kroppen ubevidst. Kroppen reagerer på, hvordan du føler dig tilpas ved at spænde op, når du er utryg og slappe af, når du er tryg.

 

 

Psykomotorisk terapi/ Afspændingspædagogik

Sammen med de kranio sakrale teknikker, er de blide tryk og stræk i muskel-bindevævet en enestående afspændingsbehandling, der efterlader dig i kontakt med dit velvære, fysisk og mentalt, som igennem årene har fået mange klienter til at sige:

Det skulle være en menneskeret af komme og få behandling af dig, Karin

Lidt historie

Kranio Sakral Terapi har sin oprindelse for over 120 år år siden.
Den er udviklet af læger og behandlingen har historisk set været forbeholdt dem at udføre i almen lægepraksis.
Det gled imidlertid ud i takt med at det blev nemmere og mindre tidskrævende at udskrive medicin til patienterne. Heldigvis overlevede metoden, og har siden 1970’erne været undervist til alle med interesse for ”hands on” behandling.

Afspændingspædagogikken blev udviklet i 1940’erne med ønsket om at nuancere forståelsen af sammenhængen mellem krop, psyke og samfund. Igennem historien har der været flere private statsanerkendte skoler.

I dag er uddannelsen en del af UCC og vi har fået den internationale titel: Psykomotorisk Terapeut