Skip to main content

Baggrund og motivation

Bevidsthed om krop-psykesammenhæng

Jeg var det, man kalder et genert barn. Jeg var fysisk og følelsesmæssigt anspændt, men jeg vidste ikke bedre end at forsøge at undertrykke og skjule min frygt.

Det var ikke i skolen eller derhjemme, jeg lærte, hvordan man kan arbejde med sig selv, og i stedet for at blive mere og mere fastlåst, faktisk kan blive friere i krop og sind.

Afspænding – min redning

Da jeg var i tyverne, fik jeg hjælp af en afspændingspædagog til de muskelspændinger, som gav mig hovedpine, og ondt på en måde, som jeg dengang beskrev, som at blive stukket i ryggen med en kniv, når jeg hostede eller nøs. Jeg sov dårligt og havde et overforbrug af smertestillende piller.
Den fantastiske hjælp, jeg fik, var til stor inspiration for mig, og det nærede mit ønske om, at komme til at hjælpe andre, der led af lignende problemer.

Ind på rette vej

Netop på den tid, hvor jeg var plaget allermest, gik jeg på en universitetsuddannelse, som jeg ikke fandt glæde ved. Jeg var samtidig havnet i et parforhold, hvor jeg skulle holde på en hemmelighed om skattesnyd, hvilket i den grad stred imod min etik og moral. Dengang forstod jeg ikke, at jeg spændte og havde smerter, fordi jeg overskred mine egne grænser på så mange områder.

Uddannelse

Jeg har altid fundet biologien, og processerne i naturen, super interessante. Og uddannelsen til afspændingspædagog (som i dag hedder psykomotorisk terapeut) gav mig følelsen af at være kommet hjem. Her fik jeg anatomien, fysiologien, psykologien og bevægelsespædagogikken koblet sammen til dét hele, jeg siden da har fyldt mit arbejdsliv med. Nemlig formidlingen af krop-psykesammenhænge igennem bevægelsesundervisning, i samtalen og kropsbehandlingen.

Oven på dette virkeligt solide fundament, har jeg integreret det meget fine og præcise arbejde med kroppen, som kranio sakralterapien er. Med KST kan jeg afspænde strukturer, der giver direkte afspænding af centralnervesystemet. KST er derfor helt afgørende for mine behandlingers effekt.

Massiv træthed, indsigter og mening

Bevægelse og behandlinger har hjulpet mig selv rigtig meget. Jeg er oprigtig overbevist om, at jeg ville have haft alvorlige fysiske problemer, hvis jeg ikke havde haft min egen krop og psyke i fokus. Alligevel blev jeg for år tilbage så overvældet af træthed, ubehagelige spændinger i kroppen og hovedpine, at jeg ikke kunne ret meget andet end at passe mit arbejde. Langt fra optimalt med to små børn.

Min læge så mig dybt i øjnene, da hun sagde, at hun kun kunne tilbyde mig hormonstabiliserende medicin. Det ville helt sikkert hæmme symptomerne, men hvordan ville mine indre ubalancer så komme til udtryk?

Rejsen tilbage til en krop med energi og overskud, kom til at gå via energiøvelser, understøttende kost og personlig udvikling. Når andre kan, kan jeg også!

Gå til bookingsiden

Chok Release – min søns redning

Trods stadig større velbefindende og energi til flere aktiviteter, måtte jeg stadig indrette hverdagen uden alt for mange ekstra aktiviteter og opgaver henover ugen. Altså lige indtil jeg mødte Chok Release metoden. Det var kærlighed ved første blik, og svaret på mine bønner på særligt min ældste søns vegne.
Mikkel havde døjet med alvorlig stress og angst i flere år, som, da vi nåede sommeren 2018, havde kostet ham det meste af de seneste 3 års skolegang.  At se hans forvandling fra at have galopperende tankemylder, og en krop, der råbte ”jeg dør, jeg dør” 24-7, til at han stod der med et saligt smil, ro i hovedet og fravær af hjertebanken, koldsvedige hænder, ondt i maven, susen for ørerne og flimrende syn, var intet mindre end mirakuløst for mig. Det var bare at komme i gang med uddannelsen og se at få forløst nogen chok!

Når chok ”hentes” ud af nervesystemet, behøver kroppen ikke længere at bruge kræfter på det. Det mærkes helt fysisk som langt større lethed og fravær af spænding i musklerne. Det er for mig lig med langt mere energi, glæde og lethed i hverdagen, med overskud til spontane indfald og ekstra opgaver. Og med i pakken kommer bl.a. den dybere søvn, der for mange er en mangelvare.

Jeg elsker mit arbejde

Jeg finder stadig større glæde ved mit arbejde som tiden går. Det vigtigste er nok, at det er så interessant og udviklende, at være i kontakt og dialog med alle de mange forskellige mennesker, der kommer hos mig. Ingen af os får ligesom lov til at stå stille og gro fast på vores opfattelser af os selv og verden.

Både igennem relationerne og alle de mange kurser, bøger og behandlinger, som jeg selv suger viden fra, udvider jeg mit perspektiv, og nedbryder begrænsende overbevisninger om, hvad vores vidunderlige og kloge kroppe giver os af muligheder.

Er du, eller vil du, inspireres?

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive, så vi kan starte en dialog om, hvordan du kommer videre med det, du tumler med.

Uddannelse i uddrag:

2019
Ansigtsløftningsterapi ALT

2019
Eksamineret Chok Release Master v/Nadia Ferhat

2014 – 2015
Biodynamics kranio–sakral hos Niklas Patursson

2005 – 
Kranio–sakral terapi (biomekanisk) ved Stanley Rosenberg Institut og Fulcrum Institute (Herunder specialbehandling af piskesmæld, hjernerystelse, hovedpine/migræne, skulder, bækken m.v.)

1996
Dimitteret fra Bodil Müllers Afspændingspædagogiske Seminarium

1996 – 
Diverse kurser i bl.a. åndedrætsøvelser, bækkenbundstræning, bindevævstræning (fasciatræning) og meget mere.

Beskæftigelse i uddrag:

2006 –
Selvstændig behandler

2010 –
Selvstændig bevægelsesunderviser

1994 – 2009
Aftenskolelærer med undervisning i motion, træning og afspænding, efterfødselstræning og ryg/nakke-specialhold

1996 – 2007
Ansat som afspændingspædagog ved Instituttet for Blinde og Svagsynede med arbejdsområderne individuel behandling, bevægelsesundervisning og ergonomi samt udvikling og undervisning på erhvervsrettet massøruddannelse for blinde og svagsynede

1996 – 
Undervisning og opgaver for private og offentlige arbejdspladser samt foreninger