Skip to main content

18/11 2020.
Jeg er ved at redigere denne side

Sans For Kroppen

Med kropsterapi og forløsning af chok, hjælper jeg dig, der ønsker at finde ro i dig selv, og slippe det, der begrænser dig.

Den 31. december lukker jeg Klinik for Afspænding, og den 1. januar slår jeg dørene op for min nye klinik Sans For Kroppen

Samme briks på samme adresse

Jeg fik hjælp til mine kæbespændinger og jeg fik dit positive livssyn og din ro, allerede den første gang.
– Birgitte, 53 år, ingeniør

Spændinger i krop og sind er som sten i skoen

Fra 1. januar bliver sessionerne sat op til 90 minutter.

Overskriften for behandlingen er, at hjælpe dig med at slippe spændinger og ubalancer, der begrænser dig i at leve fra hjertet.

Krop og psyke hænger sammen

Jeg vil ikke gå i detaljer, men kan fortælle at jeg fik adgang til et meget dybtliggende traume, som jeg med Karins støtte og nærvær kunne kigge på og være i. Det var noget jeg på forhånd var vidende om, rent mentalt, men det har alligevel ‘ligget og styret’ mit liv, fordi det både kropsligt og følelsesmæssigt ikke har været tilgængeligt i min bevidsthed før nu. Det fik jeg hjælp til under denne behandling. 

29. oktober 2020. Lykke Pia Jespersen, Psykolog

Vi har en talemåde der hedder: Det sætter sig i kroppen eller det sidder i kroppen. 

På min egen livsrejse til at få det bedre både fysisk og følelsesmæssigt, har jeg søgt efter nøglen til at slippe det, der trods mange, og forskelligartede behandlinger, er noget, jeg har levet med som sten i skoen.

Det er lykkedes!

Min viden og metoder, integrerer jeg i mine behandlinger for at give dig det bedste, jeg kan for, at også du kan få det bedre i din krop og med dine følelser.

Chok Release og METAsundhed

I dag valgte jeg helt åbent at tage ind til den behandling jeg havde bestilt uden på forhånd at vide hvad der skulle ske. Jeg begyndte at tale lidt om en skavank i kroppen og gennem Karins indfølende spørgsmål fik vi kredset problematikken ind til at tale om det, som for mig var mest smertefuldt i livet.

29. oktober 2020. Lykke Pia Jespersen, Psykolog

Jeg har i de senere år taget to uddannelser i læren om, hvad chok er, og hvordan de kobles op på følelser, som f.eks. ikke at føle sig dygtig nok. Også fysiske spændinger opstår, når vi får chok. Det er det, vi taler om, når vi siger: det sidder i kroppen.

Jeg benytter metoden Chok Release til at forløse koblingerne mellem sanseindtrykkene, (der var i chokøjeblikket), følelserne og de fysiske spændinger eller andre fysiske symptomer.

Har du et fysisk symptom, undersøger vi sammen hvilke følelser, der er forbundet med det. Her benytter jeg METAsundhedslæreren, hvor jeg bla. benytter et opslagsværk med symptomer og dertilhørende følelsesmæssige temaer. Du vil kunne mærke i kroppen, når du har fundet det “rigtige” tema, hvorpå jeg hjælper dig med at forløse det med Chok Release metoden.

Når chok forløses finder krop og sind ind i sin nye balance, fri af de begrænsninger, der var.

Både krop og psyke bliver afspændt og bragt i balance. Jeg får en fornemmelse af at falde på plads i min egen krop, mine følelser og tanker falder også til ro, og jeg kan se det hele lidt fra oven.
Efter behandlingen svæver jeg opløftet og styrket ud ad døren.
– Maria

Book tid til Essensterapi

Tilmeld nyhedsbrev

Ja tak til nyheder og viden om forebyggelse og behandling.

Som tak for din mailadresse, sender jeg dig min video med ”Puds glorien” og Hanekammen” Øvelser, der gavner holdning, vejrtrækning og afspænding i skuldrene.

Sans For Kroppen
– det hele hænger sammen

Min store viden og erfaring med at behandle kroppens spændinger og ubalancer med kropsbehandlingen, tager jeg et helt nyt sted hen i kombinationen med at hjælpe klienten med at finde frem til, hvad der oprindeligt har fået kroppen til at reagere, som den gør.

Vi husker via vores sanser

Vi går igennem livet med vores sansekrop – vi ser, hører, lugter, smager og mærker fornemmelser i kroppen.
Alle oplevelser ligger lagret i hukommelsen i billeder, lyde, dufte, smage og fornemmelser i kroppen.

Chok

Når vi får et chok laver nervesystemet et print af de sanser, der kom ind i det splitsekund chokket opstod. Så kan det nemlig være på “udkig” efter lignende faretruende situationer og advare dig, hvis noget bare minder om det, der oprindeligt var farligt.

Var det f.eks. en stor vred mand, der skældte ud lige over hovedet op én, kan vrede mandestemmer give ubehag i kroppen og en følelse af afmagt kan overvælde én, som en følelse af ikke at kunne hjælpe sig selv. Det skaber desuden spændinger i musklerne og evt. andre symptomer i kroppen.

Stress- og helingsfaser

I METAsundhed ser vi på, om et symptom er i en stresstilstand eller i en regenerationstiltand. Når vi har smerter i muskler og led, er det fordi, vi har fundet en løsning på en konflikt.

Når vi forstår det, er det mit job, at hjælpe dig med at blive lettet for smerten, både med den fysiske behandling og ved at forløse årsagen. Når der ikke længere er en årsag til at være i konflikt inden i dig, så er der ikke længere nogen konflikt. Derfor vil kroppen ikke komme til at skulle gennemgå spænding og smerte igen i fremtiden.

Kropsterapi
Kranio Sakral Terapi og Psykomotorik

En del af behandlingen er den fysiske på briksen. (Den foregår fuldt påklædt).

Jeg har stor viden om, hvordan muskler, nerver og bindevæv er forbundet. Samtidig har jeg de mange kranio sakrale teknikker til helt specifikke områder i kraniet, som gør det muligt at målrette behandlingen efter det, du har beskrevet. Jeg arbejder altså både meget specifikt og med de større sammenhænge i kroppen under en behandling.

Det er nede i kroppen, du finder roen

Det er sådan, at kroppen ikke bruger krudt på at slippe spændinger og restituere sig, når stressniveauet er forhøjet.
Når kroppen får hjælp til at finde ro, kommer den ned i stressniveau, og kan endelig begynde at fungere bedre.

Karin er en formidabel samtalepartner, der ved at lytte og stille få spørgsmål formår, at få en til at se sin situation fra en anden vinkel.
– Kristina 40 år

Øvelser

Mit andet ben i min uddannelse til afspændingspædagog, er undervisning i bevægelse og træning. Jeg gennemgår meget gerne relevante øvelser med dig.

Find tid i kalenderen

Skal jeg tale med lægen først?

Min behandling kræver ikke lægens henvisning, men jeg opfordrer dig til at søge læge, hvis du er i tvivl om, hvad dit problem skyldes. Du kan evt. spørge lægen om afspænding vil være godt som behandling, eller som supplement til anden behandling.

Tilskud til behandling

Der er ikke tilskud via sygesikringen, men har du været ude for en ulykke, skal du kontakte dit forsikringsselskab. De betaler som regel helt eller delvist.

Beskrivelser af symptomer

Tjek min liste over symptomer, om jeg har beskrevet dit.
Du er velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har spørgsmål.

Psykomotorisk terapi/Afspændingspædagogik

Den afspændingspædagogiske behandlingsmetode er grundlaget for mine behandlinger. Det er en enestående måde at mærke din krop på, når jeg med blide tryk og stræk arbejder din krop igennem så muskel-bindevævet kan balancere sig. Du kommer til at mærke kroppen sende behagelige signaler, som varme og afspænding, fremfor spænding, smerte og ubehag. Tilgangen og flowet i behandlingen harmonerer perfekt med KST.

Kranio sakral terapi

Denne blide, og meget præcise kropsbehandling har sigte på at regulere de strukturer, der omgiver centralnervesystemet. (Kranie, rygsøjle, korsben, hinder og væske).
KST har været en kolossal øjenåbner for mig. Ikke alene har jeg med den lært, at jeg ikke behøver at mose og mase kroppen igennem for at få effekt. Nej, tværtimod har mine behandlinger aldrig været så vellykkede, efter at jeg har skruet ned for tempo og kræfter. Takket være KST’en har jeg i højere grad lært at ”lytte” til vævet og mærke kroppens mikrobevægelser så jeg dermed kan hjælpe den i den rigtige retning.

Lidt historie

KST er en over 100 år gammel behandlingsform udviklet af læger. Historisk set var det i USA forbeholdt læger at udføre terapien i almen lægepraksis. Det gled imidlertid ud i takt med at det blev nemmere og mindre tidskrævende at udskrive medicin til patienterne. Heldigvis overlevede metoden, og har siden 1970’erne været undervist til alle med interesse for ”hands on” behandling.

Afspændingspædagogikken blev udviklet i 1940’erne med ønsket om at nuancere forståelsen af sammenhængen mellem krop, psyke og samfund. Igennem historien har der været flere private statsanerkendte skoler. I dag er uddannelsen en del af UCC.

Børn

Kranio Sakral Terapi er en fantastisk behandlingsform til børn.
Børn under 12 år henviser jeg videre med mindre andet er aftalt med mig.

Jeg anbefaler varmt at kontakte Anette Zioni.
Hun er desuden ansvarlig for børnekurserne i kranio sakral på Fulcrum Institute

www.anettezioni.dk

Fulcrum Institut, Gl. Kongevej 43, 1. tv. 1610 Kbh V
Sundhedshuset, Solrød Center 76, 1. sal, 2860 Solrød
Tlf: 20106700